Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Υπ. Εργασίας: Διευκρινιστική εγκύκλιος για τους εργαζόμενους στον τουρισμό – Όλες οι αλλαγές

Προσπάθεια να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις από προηγούμενες εγκυκλίους και αποφάσεις, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε νέα διευκρινιστική εγκύκλιος χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου. Προηγήθηκε βέβαια τετράωρη συνάντηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο και στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ μετά την πολύωρη συνάντηση:

  • Λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε στο σύστημα «Εργάνη» και δεν έβγαζε τα στοιχεία του εργοδότη. Τώρα οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν κανονικά την σχετική αίτηση.
  • Όσοι εργαζόμενοι στον τουρισμό δούλεψαν πέρσι για πρώτη φορά σε ξενοδοχεία και δεν πήραν εποχικό βοήθημα, ή επίδομα ανεργίας, επίσης αποκτούν πια δικαίωμα να υποβάλουν την σχετική αίτηση.
  • Ξεκαθαρίστηκε ότι όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, θα δικαιούνται μείωσης ενοικίου.
  • Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εποχικά σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, απέκτησαν το δικαίωμα να υποβάλλουν μονομερώς αίτηση για αναστολή σύμβασης, στην περίπτωση που τα ξενοδοχεία είναι κλειστά.

Όπως έγινε γνωστό από την ΠΟΕΕΤ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε εκτενώς και για τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού. Στόχος είναι εντός των επόμενων ημερών να ανακοινωθεί ειδική ρύθμιση και για τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου…

Δείτε την εγκύκλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ