Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.1 C
Athens

Υπάλληλος ΕΦΚΑ έπαιρνε μίζες για να χορηγεί αναπηρικά επιδόματα

Σκάνδαλο στον ΕΦΚΑ με υπάλληλο που συνελήφθη από την Αστυνομία με την κατηγορία της δωροληψίας. Είχε προηγηθεί καταγγελία προς τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της υπαλλήλου, ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε δωροληψία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος του ΕΦΚΑ, απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 61.850 ευρώ, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, usb stick και ιδιόχειρες σημειώσεις. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η αντίδραση του ΕΦΚΑ ήταν άμεση. Η διοίκηση του Φορέα αποφάσισε την άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων και παραπομπή στο πειθαρχικό για την υπάλληλο που κατηγορείται για δωροληψία. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «το περιστατικό αυτό για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, πέρα από τη σοβαρότητά του, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας που διέπουν τη λειτουργία του Φορέα μας».

Όπως έγινε γνωστό, οι εσωτερικοί έλεγχοι θα ενισχυθούν και θα συνεχιστούν με αυστηρότητα, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΕΦΚΑ και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ