Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
23.9 C
Athens

Τσακλόγλου – Βουλή: Ομάδα εργασίας στον ΕΦΚΑ για τα λάθη επανυπολογισμού των συντάξεων (video)

Στη Βουλή έφτασε το θέμα με τα λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων, που ανέδειξε το ΕΝΔΙΣΥ. Ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, αποκάλυψε ότι με αφορμή την παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ, στις 31 Ιανουαρίου, συγκροτήθηκε στον ΕΦΚΑ ομάδα εργασίας για να γίνουν «δειγματοληπτικοί έλεγχοι» στο σκέλος του επανυπολογισμού των συντάξεων, ώστε να εντοπιστούν τυχόν λάθη. Πάντως, δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα, αλλά αντίθετα υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι κάτι περισσότερο από εκτίμηση του ΕΝΔΙΣΥ, προσθέτοντας ότι «από ό,τι φαίνεται δεν ανταποκρίνεται σε κάποια πραγματικά δεδομένα!» Ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε για επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε συγκεκριμένο πολίτη. Μάλιστα, τόνισε ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ ουδέποτε ενστερνίστηκε την άποψη ότι ο επανυπολογισμός του 2019 χρήζει συνολικής διόρθωσης.

Σχετική ερώτηση απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης, τονίζοντας ότι τα λάθη αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά αφορούν χιλιάδες συνταξιούχους.  Επισημάνθηκε ότι δεν έχει υπολογιστεί το αυξημένο ασφάλιστρο, άνω του 20%, όπου καταβλήθηκε, αλλά ούτε και ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης. Ο κ. Μουλκιώτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις πρόσθετες 12 περιπτώσεις που απέστειλε με εξώδικο το ΕΝΔΙΣΥ, στον ΕΦΚΑ. Μάλιστα, έγινε ειδική αναφορά στο λάθος της συνταξιούχου από την Ολυμπιακή Αεροπορία, σημειώνοντας την απόκλιση των 1.000 ευρώ που βρέθηκε!

Στην δευτερολογία του πάντως ο Πάνος Τσακλόλγου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις, χωρίς όμως να αποδεχτεί τις θέσεις του Δικτύου, για τουλάχιστον 600.000 συνταξιούχους, με λάθη στις συντάξεις τους, εξαιτίας του επανυπολογισμού. Ο υφυπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα λειτουργίας του λογισμικού για την έκδοση των προσαυξήσεων, στις συντάξεις που υπόκεινται σε παράλληλη ασφάλιση. Ο κ. Τσακλόγλου γνωστοποίησε ότι ο ΕΦΚΑ βρίσκεται στην «τελική ευθεία» για την υλοποίηση της εφαρμογής.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από τη συζήτηση για τα λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων, που έγινε στη Βουλή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ