Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.3 C
Athens

Τσίπρας για αναδρομικά και 13η σύνταξη: Η Κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους – Τι απάντησε ο Χατζηδάκης

Δέσμευση προς τους συνταξιούχους ότι θα αποδοθεί το σύνολο των αναδρομικών, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας, έδωσε και πάλι χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην συνάντηση που είχε με τους προέδρους ομοσπονδιών και ενώσεων συνταξιούχων, επανέλαβε την πρόθεσή του, να επανέλθει και η 13η σύνταξη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων. Ειδικά ως προς το σκέλος των αναδρομικών υπογράμμισε ότι δόθηκαν από την σημερινή κυβέρνηση «μονάχα περικοπές στις κύριες συντάξεις και άφησαν εκτός τις περικοπές που αφορούσαν τις επικουρικές και τα δώρα και κρίθηκαν και αυτές αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.». Επανέλαβε την δέσμευση που έκανε στην ΔΕΘ, για επαναφορά των αναδρομικών ύψους 2,5 δισ. ευρώ, σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις, των 800 εκατ. ευρώ.0

Για την 13η σύνταξη υπενθύμισε  ότι η επαναφορά της, ήταν νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. «Τότε ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε και την ψήφισε και είπε ότι θα την κρατήσει και μόλις εξελέγη την ξέχασε ότι υπήρχε καν».

Απαντώντας ο κ. Χατζηδάκης έκανε  λόγο για «καταιγισμό ψεμάτων». Ο υπουργός Εργασίας,  υπεραμύνθηκε των αυξήσεων που θα δοθούν με το νέο έτος, τονίζοντας ότι θα πραγματοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους  με αποτέλεσμα «η μεγάλη πλειονότητα από 1ης.1.2023 να έχουν όφελος που θα ισοδυναμεί με μία 13η σύνταξη και κάποιοι ακόμα μεγαλύτερο».

Ως προς τα αναδρομικά υπογράμμισε ότι  η Κυβέρνηση έχει κάνει αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε το 2020. Όμως παρέλειψε να αναφερθεί στα αναδρομικά που προκύπτουν για επικούρηση και Δώρα, τα οποία δεν πρόκειται να δοθούν στους συνταξιούχους και είναι εκείνα για τα οποία άσκησε κριτική ο κ. Τσίπρας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ