Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Τροπολογία για να ακυρωθεί η φορολόγηση των αναδρομικών – Στο ΣτΕ οι συντάξεις χηρείας (video)

Καθοριστικό βήμα για να ακυρωθεί η φορολόγηση των αναδρομικών, που επιβαρύνει 1,1 εκατ. συνταξιούχους, θεωρείται η τροπολογία που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Η επιχειρηματολογία του ΕΝΔΙΣΥ έγινε αποδεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητάει από την Κυβέρνηση τη μηδενική φορολόγηση των αναδρομικών,  ειδικά σε μια περίοδο τεράστιας ακρίβειας. Η «Ώρα των Συνταξιούχων»,  ανέδειξε το θέμα, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν την ευθύνη και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να ακυρωθεί μια πολύ άδικη φορολόγηση.

Η εκπομπή ασχολήθηκε εκτενώς και πάλι με το θέμα της εγκυκλίου Τσακλόγλου που επιδρά αρνητικά στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Όπως έγινε γνωστό, θα κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ σε βάρος της εγκυκλίου, αφού τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας, ως προς την εφαρμογή της. Σε κάθε περίπτωση, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια,  ώστε να αποφευχθούν τυχόν περικοπές στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Η «Ώρα…» πραγματοποίησε ειδική αναφορά στην ριζοσπαστική πρόταση που κατέθεσαν προ ημερών οι συμβασίουχοι,  να εργαστούν εθελοντικά στον ΕΦΚΑ για όσο χρειαστεί, ώστε να συνδράμουν στη μείωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Η εκπομπή εξέφρασε την ικανοποίησή της γι’ αυτή την έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά των πτυχιούχων που έχουν εργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν στον Φορά. Περιμένει όμως και ανάλογη ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας….

Η εκπομπή φιλοξένησε τον Γιώργο Δημητριάδη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων,  ο οποίος ανέλυσε το σκεπτικό αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας ιδέας.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ