Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
19.1 C
Athens

Το ημερολόγιο των πληρωμών του Πάσχα: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου

Αυξημένες αποδοχές και δώρα, φέρνουν μεταξύ άλλων οι φετινές Πασχαλινές γιορτές, λόγω νέου κατώτατου μισθού. Ταυτόχρονα το προσεχές διάστημα αναμένεται η καταβολή των συντάξεων Μαΐου, αλλά και των όποιων επιδομάτων, που θα δοθούν μαζί με το αντίστοιχο δώρο για τους ανέργους.

Ειδικότερα, εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων από τον ΕΦΚΑ, το ημερολόγιο πληρωμής των συντάξεων, διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από 1η Ιανουαρίου .2017 και έπειτα (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί ) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών). Ως είθισται τα ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς την προηγούμενη μέρα το απόγευμα. Δηλαδή, την Τετάρτη 24 Απριλίου.

– Τη Δευτέρα 29 Απριλίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Επειδή, η προηγούμενη μέρα είναι Κυριακή, τα ποσά αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά στο Δώρο Πάσχα, θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως τη Μ. Τετάρτη.

Αυξημένο Δώρο αλλά και μισθός θα δοθεί για περίπου  600.000 εργαζόμενους, λόγω της αύξησης των κατώτατων αποδοχών από 780 στα 830 ευρώ.

Μαζί με το επίδομα ανεργίας και αρκετά νωρίτερα από τους εργαζόμενους θα λάβουν χιλιάδες άνεργοι το Δώρο Πάσχα  από τη ΔΥΠΑ.

Η καταβολή αναμένεται μεταξύ 22 με 26 Απριλίου και αφορά  τα επιδόματα ανεργίας, μακροχρονίως ανέργων, το βοήθημα  ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ