Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

Τι «κρύβει» η αποπομπή Χάλαρη – Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο e-ΕΦΚΑ (video)

Με την καρατόμηση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Χρήστου Χάλαρη και όλο το παρασκήνιο που υπήρξε, ασχολήθηκε εκτενώς η «Ώρα των Συνταξιούχων». Η εκπομπή επισήμανε ότι ο κ. Χάλαρης είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ψηφιακής αναβάθμισης του Φορέα. Άρα, μένει να κριθεί εάν θα συνεχιστεί η πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ, ή αν θα ανακοπεί. Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», που αφορά την άμεση απονομή των συντάξεων, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο διοικητή, ώστε να μην προκύψουν και άλλες καθυστερήσεις.

Αντικαταστάτης του κ. Χάλαρη ορίστηκε ο Παναγιώτης Δουφεξής, που έχει διατελέσει διευθυντής τόσο στον Γιάννη Βρούτση, όσο και στον τωρινό υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Είναι απόλυτος γνώστης της κατάστασης και ο στόχος που έχει τεθεί, είναι να μπορέσει ο e-ΕΦΚΑ να βρει καλύτερο βηματισμό.

Άλλωστε, τα προβλήματα στα έσοδα (-500 εκατ. ευρώ στο τετράμηνο), δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Η εκπομπή ανέδειξε και το στοιχείο της αύξησης (ξανά) του αριθμού των εκκρεμών απονομών συντάξεων, που ξεπέρασαν τις 152.000 τον Μάιο. «Όαση» σε αυτή την… πονεμένη διαδικασία, είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι απονομές στις συντάξεις του Δημοσίου αυξήθηκαν, φτάνοντας τις 2.500 τον προηγούμενο μήνα, παρά τη διαρκώς αυξανόμενη ροή υποβολής αιτήσεων. Μάλιστα, ειδικά για τις συντάξεις των ενστόλων, έγινε γνωστό ότι πλέον οι καθυστερήσεις, δεν θα υπερβαίνουν τον ένα μήνα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ