Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.5 C
Athens

Τι αλλάζει ο Άδωνις στο υπουργείο Εργασίας: Συσκέψεις και στο βάθος…. ανακατατάξεις

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί το ταχύτερο δυνατό για τα «ανοιχτά θέματα», αλλά και να δώσει το στίγμα των προθέσεών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων, αλλά και της ηγεσίας του ΕΦΚΑ. Άλλωστε, η μεταφορά του τομέα Πρόνοιας στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αλλάζει εντελώς την εικόνα αλλά και τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας και υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να επανακαθοριστούν από μηδενικής βάσης.

Επίσης, μόνο τυχαίο δεν είναι το ενδιαφέρον που έδειξε ο υπουργός και για τις κενές θέσεις εργασίας που εμφανίζονται στον κλάδο του τουρισμού. Μάλιστα, φρόντισε με ξεχωριστή διαδικτυακή παρέμβασή του, να υπενθυμίσει ότι αποτελεί «κεντρικό στόχο» της νέας Κυβέρνησης, η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν πάνω από 70.000 κενά.

Ωστόσο, ενδεικτική των προθέσεων του κ. Γεωργιάδη, υπήρξε η ξαφνική χθεσινή παρουσία του, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το ΔΣ των εργαζομένων του Υπουργείου. Αποτέλεσε έκπληξη η εμφάνιση του υπουργού Εργασίας εκεί, μιας και ο προκάτοχός του, Κωστής Χατζηδάκης, είχε ουκ ολίγες φορές, έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους και ουσιαστικά η επικοινωνία των δύο πλευρών ήταν σε πολύ μέτριο επίπεδο. Σε εντελώς διαφορετική οπτική, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε, με ανάρτησή του στα social media, ότι έγινε και μια πρώτη συζήτηση για τα εκκρεμή ζητήματα. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι «με πνεύμα καλής συνεργασίας όλα θα λυθούν αμέσως»!

Στο ίδιο πλαίσιο,  πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συνάντηση και με τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Γεωργιάδης, θέλησε να ενημερωθεί από έναν εκ των προκατόχων του για τις μεταρρυθμίσεις που είχαν δρομολογηθεί ήδη από τη θητεία του κ. Βρούτση. Μάλιστα, προανήγγειλε ξεχωριστές συναντήσεις με όλους τους πρώην Υπουργούς.

Την ίδια στιγμή, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μένει να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τις διοικήσεις των επιμέρους φορέων. Οι πληροφορίες που διακινούνται στα γραφεία τόσο της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ),  όσο και του ΕΦΚΑ, είναι ότι θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει όμως, αν οι όποιες αλλαγές θα φτάσουν και σε επίπεδο διοικητικής κορυφής ή όχι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ