Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Τηλεργασία «στην εποχή» του lockdown: Νέο έντυπο στο «Εργάνη»

Από απόψε, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Ένα μέτρο που θα εφαρμόζεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Μέτρο που επιβλήθηκε από τη μεγάλη άνοδο που καταγράφηκε στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας προέβη σε αλλαγές στο έντυπο που θα πρέπει να υποβάλλουν οι εργοδότες στο «Εργάνη», στο πλαίσιο της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 50% του προσωπικού τους. Στο νέο έντυπο θα πρέπει να τεκμηριώνονται οι λόγοι κατά τους οποίους θα υπάρχει η αναγκαιότητα να παραμένει προσωπικό στο χώρο εργασίας και να μην απασχολείται από απόσταση. Εκεί θα αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι εργαζόμενοι που τα εργάζονται με το μοντέλο της τηλεργασίας, σε μία προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις όπου είναι εφικτό εκ της φύσης τους. Πρέπει το 50% των εργαζομένων να δουλεύει εξ αποστάσεως.

Για να γίνει ακόμα πιο αποδοτικό το μέτρο, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται τις αμέσως επόμενες μέρες να εντείνει τους ελέγχους στους χώρους εργασίας. Οι έλεγχοι πρόκειται να πραγματοποιηθούν από ειδικά κλιμάκια του ΣΕΠΕ και θα επικεντρωθούν κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, ιδίως σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ