Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
22.9 C
Athens

Τίτλοι τέλους στην Κοινωφελή Εργασία: Στην ανεργία επιστρέφουν 19.148 εργαζόμενοι

Ολοκληρώθηκε και η τετράμηνη παράταση που είχε δοθεί προεκλογικά για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που είχε εκπονηθεί και στόχευε στην κάλυψη έως 25.000 θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα είχε αρχικά, χρονική διάρκεια οκτώ μηνών και είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022. Παρατάθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για άλλους τέσσερις μήνες και οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων εργασίας σε Δήμους,  σε Περιφέρειες, σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας  Περιφερειών,  σε υπηρεσίες Υπουργείων και σε άλλους φορείς.

Αξίζει  να επισημανθεί ότι ο σχετικός σύλλογος που είχε δημιουργηθεί από την πλευρά των εργαζομένων, είχε απευθύνει επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας, τους αρμόδιους υπουργούς, δημάρχους και περιφερειάρχες, ζητώντας να παραταθεί εκ νέου το πρόγραμμα, τουλάχιστον μέχρι την πραγματοποίηση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Κρίθηκε μάλιστα από τους αιρετούς α’ και β’ βαθμού όλης της χώρας, ότι θα έπρεπε να παραμείνουν οι εν λόγω εργαζόμενοι στις θέσεις τους, γιατί θα αποτελούσαν ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τους Δήμους, ενόψει εκλογικής διαδικασίας, αλλά  και θερινής τουριστικής περιόδου.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 189 εκατ. ευρώ και εξαντλήθηκε, γι’ αυτό και το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την ολοκλήρωσή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ