Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Συν-Εργασία και αποζημίωση ειδικού σκοπού: Νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων

Νέες ημερομηνίες στη διαδικασία υποβολής  αιτήσεων για λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και για ένταξη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, γνωστοποιήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο. Η εκκίνηση πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου στη διαδικασία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού (έως 534 ευρώ). Το σχετικό δικαίωμα θα μπορούν να το ασκήσουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 23 Απριλίου,. Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και απευθύνεται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων και μόνο.

Ταυτόχρονα, έως τις 12 Απριλίου ή έως τις 30 Απριλίου, θα μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για ένταξη στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ανάλογα εάν πρόκειται για τη β’ φάση για τον Μάρτιο, ή τον Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα:

*Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

Δικαίωμα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων έχουν οι εξής ειδικές κατηγορίες εργαζομένων: Φορτοεκφορτωτές, ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων, προπονητές καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου, ενεργά μέλη σωματείων ερασιτεχνικού αθλητισμού, δασεργάτες-ρητινοσυλλέκτες, πωλητές λαϊκού λαχείου, αναβάτες δρομώνων ίππων ιπποδρόμου, εργαζόμενοι που εργάζονται για λογαριασμό περισσοτέρων του ενός εργοδοτών-φυσικών προσώπων-συναπασχόληση, πωλητές υπαίθριου εμπορίου, διανομείς του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ, εργαζόμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους.

  • ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Για τον Απρίλιο (Α’ Φάση), οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό, έχουν περιθώριο να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 30 Απριλίου. Σε όλη τη διάρκεια της υποβολής αιτήσεων, παρέχεται το δικαίωμα και της Ορθής Επανάληψης αυτών.

Σε ό,τι αφορά τη Β’ Φάση του Μαρτίου, το περιθώριο υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 12 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ