Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ – ασφαλιστικές εισφορές: Κάλυψη επιχειρήσεων έως 30 Ιουνίου

Συνεχίζεται η ευνοϊκή μεταχείριση επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα παραγωγής, αλλά και των εταιριών αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών της χώρας, εάν έχουν κάνει χρήση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Θα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών τους. Το χρονικό διάστημα της ανωτέρω κάλυψης,  είναι από την έναρξη λειτουργίας αυτού του μηχανισμού, δηλαδή από την 1η Ιουλίου 2020, έως και την 30 Ιουνίου 2021. Αυτό προβλέπουν δύο ξεχωριστές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), που έχουν υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μαζί με τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πρόκειται  για συνέχεια προηγούμενης αντίστοιχης απόφασης που έδινε το δικαίωμα κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών έως τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Άρα, δόθηκε μια παράταση στην εν λόγω κάλυψη για άλλο ένα τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ αφορά μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων μιας επιχείρησης,  που επιθυμούσε να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσει τις ίδιες θέσεις εργασίας στη διάρκεια της πανδημίας. Ουσιαστικά, για κάποιες μέρες ή για ολόκληρο το μήνα, ο εργαζόμενος δεν θα εργαζόταν και θα λάμβανε μέρος του μισθού του από την Πολιτεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ