Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
27.3 C
Athens

Συνταξιούχος «τα έψαλλε» στον Μητσοτάκη! (video)

Οι συνταξιούχοι έχουν μάθει να μην «μασάνε τα λόγια τους». Οι απόμαχοι της ζωής έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν περίσσιο θάρρος. Ένας εξ αυτών, αποφάσισε να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές και δεν δίστασε να «τα ψάλλει» στον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο συνταξιούχος εντόπισε τον πρωθυπουργό σε καφενείο της περιοχής και δεν δίστασε να τον προσεγγίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης ευγενικά τον υποδέχτηκε και αντάλλαξαν μια χειραψία. Η συνέχεια όμως δεν ήταν το ίδιο… ευγενική:

«Θέλω  κάτι να κάνετε με τις συντάξεις. Δεν είναι δυνατόν μετά από 35 χρόνια δουλειάς να παίρνω σύνταξη 600 ευρώ», είπε ο συνταξιούχος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως φαίνεται και από τον τηλεοπτικά φακό που είναι αδιάψευστος μάρτυρας, μπορεί να σάστισε, αλλά δεν έχασε το χαμόγελό του.

«Κάτσε  να δεις τι θα γίνει με τα αναδρομικά, πρώτα», του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  θέλοντας να τονίσει  ότι ίσως έρθουν από εκεί οι όποιες αυξήσεις.

«Έχω κόρη 17 ετών», πρόσθεσε ο θαρραλέος συνταξιούχος θέλοντας να δείξει στον πρωθυπουργό ότι χρειάζεται χρήματα για να στηρίξει το παιδί του. Ειδικά τώρα που έρχεται χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων. «Πρώτα να πάει  καλά το παιδί» του ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.

Κάπου εκεί, ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι μάλλον χάνει το… επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Γι’ αυτό και αναφέρθηκε στο… ντύσιμο του συνταξιούχου. «Βλέπω ότι είσαι  ντυμένος στα μπλε από πάνω έως κάτω», του είπε θέλοντας προφανώς να αλλάξει τη συζήτηση.

Ο συνταξιούχος όμως, απτόητος: «Δεν γίνεται εδώ (του έδειξε το εκκαθριστικό της σύνταξης), να γράφει 1.200 ευρώ και εγώ να παίρνω 600 ευρώ. Κάντε κάτι», του είπε με ύφος σχεδόν απαιτητικό.

Τελικά, ο πρωθυπουργός κατάλαβε ότι δεν έχει «τύχη» με το συγκεκριμένο συνομιλητή. Χαιρέτησε ευγενικά τους παριστάμενους,  ήπιε μια τελευταία γουλιά ελληνικό καφέ και αποχώρησε διακριτικά. Μάλλον… πικρός βγήκε ο καφές…

Δείτε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα όπως καταγράφηκε από το ενημερωτικό site, Newpost.gr:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ