Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024
33.2 C
Athens

Συντάξεις χηρείας: Πρόταση ΕΝΔΙΣΥ για να αποτραπούν νέες περικοπές – Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Ηχηρή παρέμβαση, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας,  Κυριάκο Μητσοτάκη, για το «φλέγον» θέμα των συντάξεων χηρείας, πραγματοποίησε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Το ΕΝΔΙΣΥ επανέλαβε το πάγιο αίτημά του να μην εφαρμοστεί  το μέτρο των νέων περικοπών στις συντάξεις χηρείας, όπως έχει προαναγγείλει, με διαρροές, ότι θα πράξει η Κυβέρνηση.

Το ΕΝΔΙΣΥ έκανε λόγο για ένα πολύ σκληρό μέτρο και για κατάφωρη αδικία σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων, εν μέσω παρατεταμένης κρίσης ακρίβειας σε βασικά προϊόντα επιβίωσης. Το Δίκτυο επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι χηρείας αποτελούν μια πολύ ευαίσθητη κατηγορία πολιτών και η Πολιτεία πρέπει να σεβαστεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να επιβιώσουν.

Η πρόταση του ΕΝΔΙΣΥ για να μην προκύψουν νέες περικοπές στις συντάξεις χηρείας, εστιάζεται σε δύο μέρη: Αφενός στη διατήρηση, για τις συντάξεις αυτές, του ορίου στο 70% της αρχικής, χωρίς περαιτέρω περικοπή κατά το ήμισυ, όπως ορίζει νόμος του 2020. Αυτό όμως σημαίνει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει νέα διάταξη νόμου που θα διορθώνει το λάθος του παρελθόντος. Αφετέρου προτείνεται όχι μόνο να μην γίνουν περικοπές, αλλά και να επιστραφούν ποσά σε χιλιάδες δικαιούχους, που υπέστησαν μειώσεις κατά την τελευταία τριετία. Το δημοσιονομικό κόστος είναι πολύ μικρό και δεν αξίζει για να οδηγήσει την Κυβέρνηση σε ένα ακόμα σκληρό μέτρο σε βάρος αυτής της τόσο ειδικής κατηγορίας, συνταξιούχων, τονίζει με νόημα το Δίκτυο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ