Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
14.9 C
Athens

Συντάξεις: Οι δύο ημερομηνίες καταβολής για τον Οκτώβριο

Σε δύο δόσεις, την Πέμπτη 26 και την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει το σύνολο των συντάξεων για το μήνα Νοέμβριο, σε πάνω από 2,6 εκατ. συνταξιούχους.

Ακριβέστερα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου που αφορούν δικαιούχους οι οποίοι προέρχονται από τα τέως Ταμεία Μη Μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ). Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους κατέστησαν συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016). Όπως είναι γνωστό από το υπουργείο Εργασίας, υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί ένα ποσό άνω του 1,06 δισ. ευρώ, για κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε 2.336.995 δικαιούχους.
  • Την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι υπόλοιπες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του Δημοσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ