Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

5/5/2021

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Εργατική Πρωτομαγιά
Όχι στο σφαγιαστικό νομοσχέδιο για τα Εργασιακά
Όχι στην διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Καλεί όλους τους συνταξιούχους να δηλώσουν αγωνιστικό παρόν στις συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 6 Μαΐου με προσυγκέντρωση στο γραφείο του Δικτύου, Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5  στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί.

Για το παράρτημα του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων στο Ηράκλειο Κρήτης, συγκέντρωση των συνταξιούχων στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου (πλατεία Ελευθερίας) στις 10:00 το πρωί.

Το ΕΝΔΙΣΥ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και δεν ξεχνά τους αγώνες των εργατών, στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για εξάλειψη της εκμετάλλευσης, για δικαιοσύνη και ανάπτυξη για όλους.

Ειδικά φέτος όμως το Δίκτυο συμμετέχει στις εκδηλώσεις, αντιδρώντας στις επιλογές της κυβέρνησης που αλλάζουν βάναυσα τον εργασιακό «χάρτη». Για τους συνταξιούχους είναι μονόδρομος ο αγώνας ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν σε κατάργηση του οκτάωρου, σε απλήρωτες υπερωρίες, σε ομαδικές απολύσεις και σε διάλυση κάθε κανόνα που πρέπει να διέπει την αγορά εργασίας. Οι συνταξιούχοι δεν θα επιτρέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να δουλεύουν ασταμάτητα για ένα «κομμάτι ψωμί». Με αγώνα θα στηρίξουν τη νέα γενιά και το δικαίωμα που έχει για καλύτερη και πιο ανθρώπινη ζωή.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στον εμπαιγμό της κυβέρνησης για την απονομή των συντάξεων και την καταβολή αναδρομικών. Από τις σφαγιαστικές περικοπές της «εποχής των Μνημονίων», το εισόδημα των συνταξιούχων μειώθηκε κατά 100 δισ. ευρώ. Το ΕΝΔΙΣΥ ζητάει να επιστραφεί το σύνολο του ποσού στους δικαιούχους και όχι να δίνονται «ψίχουλα» σε λίγους, όπως είναι η κυβερνητική τακτική. Παράλληλα απαιτεί να τερματιστεί η ομηρεία δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, που μάταια περιμένουν επί σειρά ετών να λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται. Να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να στηριχθεί η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και να λήξει οριστικά η «γάγγραινα» των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι συνταξιούχοι θα βρεθούν ξανά στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                          Η Γ. Γραμματέας

Ν. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ                                          Π. ΜΟΥΡΙΚΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ