Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις, επέλεξαν για άλλη μια χρονιά, τα συνδικάτα τα τιμήσουν σήμερα, 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθεί η απασχόληση, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να προστατευθεί η υγεία και η αξιοπρέπεια των γυναικών από κάθε είδους κακοποιητικές συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΕΔΥ, προχωρά σε Πανελλαδική στάση εργασίας στον Δημόσιο τομέα από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στη μια το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), εξήγγειλε συμβολική 3ωρη στάση εργασίας (από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι), προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις συγκεντρώσεις.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει στις 5.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρέπει να:

  • Ενισχυθεί η Επιθεώρηση Εργασίας και να δημιουργηθούν Γραφεία Ισότητας σε ολόκληρη τη χώρα.
  • Να κυρωθεί άμεσα, συνοδευόμενη από τα κατάλληλα εφαρμοστικά μέτρα η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για “την εξάλειψη της Βίας και της Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας”.

Η Συνομοσπονδία Εργατών, ενημερώνει ότι για την πληροφόρηση και παροχή στήριξης, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ http://www.kepea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ