Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε προγραμματίζει τη χορήγησή του το υπουργείο Εργασίας

Η 21η Δεκεμβρίου, θεωρείται ως πιθανότερη ημερομηνία που αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς (100 – 200 ευρώ), σε περίπου 750.000 δικαιούχους. Όπως τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και το δεύτερο προγραμματισμένο επίδομα, αυτό που απευθύνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς προσωπική διαφορά.

«Όλα αυτά η κυβέρνηση μπορεί να τα δίνει ως εφάπαξ πληρωμές διότι η οικονομία μας πάει καλά και έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέφουμε στους πολίτες και, ιδιαίτερα, τους πλέον ευάλωτους, μέρος του υπερ-πλεονάσματος του προϋπολογισμού, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο  τους δημοσιονομικούς μας στόχους», τόνισε ο κ.  Τσακλόγλου.

Αναφορικά  με την προγραμματισμένη για το νέο  έτος, αύξηση των συντάξεων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογράμμισε ότι κοντά στο 3%, για να προσθέσει όμως ότι κάθε φορά που βγαίνουν τα οριστικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, γίνεται  μια μικρή αναπροσαρμογή. Άλλωστε, σε σχέση με τις αυξήσεις που δόθηκαν στις αρχές της φετινής χρονιάς, το 7,75%, φαίνεται να αναπροσαρμόζεται κατά 0,15%.

Ο κ.  Τσακλόγλου προανήγγειλε ότι στο μίνι – Ασφαλιστικό  νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδική διάταξη, με την οποία επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας και σε αυτοαπασχολούμενες και σε αγρότισσες, σύμφωνα με την σχετική δέσμευση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ