Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
29.5 C
Athens

Πυρκαγιά – Αττική: Έναρξη υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων εργαζομένων

Έως τις 9 Σεπτεμβρίου, έχουν δικαίωμα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Βορειοανατολικής Αττικής να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο σύστημα Εργάνη για να εφαρμόσουν το μέτρο της αναστολής συμβάσεων για τους εργαζόμενους. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και μπορεί να αφορά το σύνολο του μήνα ή ένα διάστημα αυτού, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται στο σύστημα Εργάνη. Από 10 Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα ισχύει η προαναγγελία της αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις θα τεθούν σε αναστολή, θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ για ένα μήνα. Επιπρόσθετα, θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, επί του ονομαστικού τους μισθού, για το χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, ενώ θα λάβουν και για τα επιδόματα εορτών που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αφορά επιχειρήσεις από τις περιοχές:

α) Των Δήμων Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Πεντέλης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής,

β) των Δημοτικών Ενοτήτων Μαραθώνος, Βαρνάβα, Γραμματικού και Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου του Δήμου Διονύσου καθώς και των Δημοτικών Ενοτήτων Αφιδνών, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής,

γ) της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα του Δήμου Παλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

δ) της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ