Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
26.5 C
Athens

Πυρκαγιά – Αναστολές συμβάσεων: Επέκταση σε Γέρακα και Πικέρμι

Δικαίωμα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων θα έχουν και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική και έχουν έδρα τον Γέρακα και το Πικέρμι.

Σε συμπληρωματική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, προβλέπεται η αναστολή σύμβασης για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που βρίσκονται στους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες:

α) Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Πεντέλης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής.

β) Μαραθώνος, Βαρνάβα, Γραμματικού και Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου του Δήμου Διονύσου καθώς και των Δημοτικών Ενοτήτων Αφιδνών, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.

γ) Γέρακα του Δήμου Παλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

δ) Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού 534 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 30 ημέρες.

Επίσης, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού τους μισθού, για το χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ