Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.1 C
Athens

Πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων για να βγουν στη σύνταξη

Πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης, με στόχο να ωφεληθούν έως 1.300 μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών και να εργαστούν για 24 μήνες στο δημόσιο τομέα της υγείας, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπογράφηκε με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ορίζει ότι το ποσό της επιχορήγησης ανά ωφελούμενο θα είναι το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο επίπεδο τα 750 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 31,2 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), αλλά και από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος. Σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν  μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, καθώς και οι άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της ΔΥΠΑ.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε πως «μέσω αυτού του προγράμματος όχι μόνο στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους αλλά ενισχύουμε και τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ