Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.1 C
Athens

Προκαταβολή σύνταξης: Την Τετάρτη η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Μαρτίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι απέμειναν λιγότερο από 24 ώρες για να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν το συγκεκριμένο βοήθημα (360 ή 384 ευρώ το μήνα, ανάλογα την ηλικία και τα έτη ασφάλισης του δικαιούχου). Η διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 31 Μαρτίου και έως χθες, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, είχαν υποβληθεί πάνω από 34.000 αιτήσεις από τις 10 Μαρτίου που τέθηκε σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr).

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ καλεί όσους πολίτες εκκρεμεί η απονομή της σύνταξης τους να αξιοποιήσουν την δυνατότητα προκαταβολής που περιλαμβάνει τόσο την μηνιαία καταβολή ποσών (360 ή 384 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ασφαλισμένου) καθώς και αναδρομικά ποσά που καλύπτουν το σύνολο των μηνών καθυστέρησης της απονομής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ