Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Προεξόφληση μερισμάτων ετοιμάζει το ΜΤΠΥ: Δημιουργία πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων

Πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι νέοι μερισματούχοι θα μπορούν να αιτούνται και να λάβουν προέξοφληση μερισμάτων, ενεργοποιείται στις αρχές Μαΐου από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Πρόκειται για μια επιπλέον παροχή για τους νέους συνταξιούχους, με το ποσό που θα λαμβάνουν να παρακρατείται σταδιακά από τα μελλοντικά μερίσματα που θα δικαιούνται. Μάλιστα θα θεσμοθετηθεί και επιτόκιο 4% για όσους επιλέξουν αυτή τη διαδικασία.

Η σχετική πρωτοβουλία γνωστοποιήθηκε στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψης του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη στο ΜΤΠΥ, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου και την ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης, Παυλίνα Καρασιώτου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Διοικητή του Ταμείου, Επαμεινώνδα Ατσαβέ, έγινε επίσης γνωστό ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού αρχείου του ΜΤΠΥ. Ήδη έχει ψηφιοποιηθεί το 1/3 αυτού με τη διαδικασία της ψηφιακής αναβάθμισης να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 απονεμήθηκαν 25.000 μερίσματα που ήταν ληξιπρόθεσμα και εκτιμάται ότι πλέον τα νέα, μπορούν να αποδίδονται ακόμη και μέσα σε ένα μήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ