Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν το «χρώμα του χρήματος» – Πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας

Πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός της ημέρας το υπουργείο Εργασίας, σε εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Πρόκειται για περιπτώσεις που μπήκαν στο εν λόγω πρόγραμμα το β’ δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αλλά και όσους εντός Ιουνίου βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 64,7 εκατ. ευρώ και αφορά τις εξής περιπτώσεις:

  • Εργαζόμενοι σε κύρια ή μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα, καθώς και σε τουριστικά λεωφορεία, που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης και μονομερώς υπέβαλαν αίτηση ένταξης στο μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 6.393 και το ποσό θα φτάσει τα 3,2 εκατ. ευρώ.
  • Εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Ιούνιο. Πρόκειται για 124.669 δικαιούχους με τη δαπάνη να φτάνει στα 56,9 εκατ. ευρώ.
  • Εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» από 15-30 Ιουνίου. Θα λάβουν τη βραχυχρόνια οικονομική ενίσχυση που τους αναλογεί, στο 60% της περικοπής που υπέστησαν. Συνολικά ανέρχονται σε 27.920 οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας και το κονδύλι που έχει εκταμιευθεί γι’ αυτή την περίπτωση ανέρχεται στα 3,8 εκατ. ευρώ.
  • Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων. Αφορά 159.851 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν 655.200 ευρώ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Την ίδια στιγμή, καθυστερεί εκ νέου η καταβολή του μέρους του δώρου Πάσχα από την Πολιτεία προς τους εργοδότες. Πρόκειται για εκείνο το τμήμα της παροχής που αφορά την περίοδο που η χώρα τέθηκε σε lockdown. Αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε η καταβολή να γινόταν σήμερα, τελευταία ημέρα του Ιουλίου, μάλλον η διαδικασία μεταφέρεται για τον Αύγουστο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ