Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.8 C
Athens

Πάνω από 33.000 οι αιτήσεις προκαταβολής σύνταξης – Δικαίωμα αλλαγής στοιχείων στην πλατφόρμα

Ξεπέρασαν τις 33.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα, για τη χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης. Με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, στις 31 Μαρτίου, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει πως η υποβολή αιτήσεων εξελίσσεται ομαλά.

Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα αντικατάστασης από τον ίδιο το δικαιούχο, ορισμένων στοιχείων που έχουν υποβληθεί στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτά είναι ο αριθμός Πρωτοκόλλου Κατατεθείσας Αίτησης Συνταξιοδότησης, η ημερομηνία Υποβολής/Κατάθεσης Αίτησης Συνταξιοδότησης ή o τ. Φορέας Υποβολής/Κατάθεσης Αίτησης Συνταξιοδότησης. Η τροποποίηση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο αιτών, είναι διαφορετικά από τα πραγματικά.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταβολή σύνταξης αντιστοιχεί σε ένα ποσό 360 ή 384 ευρώ το μήνα για τον κάθε δικαιούχο, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης που έχει και την ηλικία του. Το ποσό αυτό θα χορηγηθεί αναδρομικά, από το μήνα υποβολής της σχετικής αίτησης συνταξιοδότησης. Επίσης, το ποσό αυτό θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, μέχρι να τους απονεμηθεί το τελικό ποσό της σύνταξής τους. Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 153.000 οι κύριες συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Από αυτές, πάνω από 100.000 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι τα ποσά που θα προκύψουν να δοθούν στους δικαιούχους, μέχρι το Πάσχα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ