Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Οι συνταξιούχοι στηρίζουν την 24άωρη απεργία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Αθήνα 6 Μαρτίου 2023

Οι συνταξιούχοι στηρίζουν την 24άωρη απεργία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ, που αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου, πραγματοποιούν 24άωρη απεργία. Τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων της χώρας, γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» πόσο έχει απαξιωθεί, με ευθύνη της Κυβέρνησης, ο δημόσιος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Έχουν «νιώσει στο πετσί τους» την ταλαιπωρία για την έκδοση των συντάξεων, τα λάθη στις απονομές, τις καθυστερήσεις στην καταβολή των παροχών.

Αντιλαμβάνονται  όμως, ότι οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ αγωνίζονται με πενιχρά μέσα για να καλύψουν τις ανάγκες του φορέα και για να διορθώσουν τα κενά. Η δραματική υποστελέχωση που έχει συντελεστεί την τελευταία δεκαετία, έχει ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη διολίσθηση του Φορέα σε μια προβληματική και βραδυκίνητη υπηρεσία.

Το ΕΝΔΙΣΥ έχει καταθέσει επίσημες προτάσεις για να στηριχθεί η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Λέμε όχι στους Γενικούς Διευθυντές και στους Διευθυντές – golden boys που θέλει η διοίκηση του ΕΦΚΑ να προσλάβει, παραγκωνίζοντας το υπάρχον έμπειρο προσωπικό.

Λέμε όχι στην υποστελέχωση του ΕΦΚΑ. Ζητάμε «εδώ και τώρα» μόνιμες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ έχουν την πλήρη στήριξη των συνταξιούχων. Βρίσκονται «στην ίδια βάρκα», αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ίδια προβλήματα. Η ανάλγητη Κυβέρνηση, με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της, βρίσκεται  απέναντι από τους εργαζόμενους.

Το ΕΝΔΙΣΥ στηρίζει την 24άωρη απεργία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 και ώρα 11:00.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ