Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Οι συνταξιούχοι στηρίζουν τους αγρότες – Μαζί στο συλλαλητήριο της Τρίτης (Δελτίο Τύπου)

Ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στην ακρίβεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων στέκεται στο πλευρό των αγροτών. Στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους και αποφασίζει έμπρακτα να βρεθεί μαζί τους «στον δρόμο», σε μια κοινή προσπάθεια για καλύτερη, ανθρώπινη ζωή.

Το ΔΣ του ΕΝΔΙΣΥ αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι αγρότες όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό:

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους – μέλη του Δικτύου, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 18:00 στο Σύνταγμα, για να σταθούν στο πλάι όλων των αγροτών της χώρας, στο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει μισή ώρα αργότερα, την ίδια ημέρα.

Ο αγώνας των αγροτών για επιβίωση, είναι αγώνας όλων των Ελλήνων πολιτών. Εμείς οι συνταξιούχοι, γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τι σημαίνει να μειώνεται βίαια και απότομα το εισόδημά μας. Οι μνημονιακές περικοπές δεν έχουν ξεπεραστεί. Ακόμα μας ταλαιπωρούν και κάνουν πολύ δύσκολη την επιβίωσή μας. Ακόμα δυσκολότερη και αφόρητη όμως, έχει γίνει η καθημερινότητά μας, αφού τα χτυπήματα από την αδικαιολόγητη ακρίβεια είναι αλλεπάλληλα. Η ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστια. Πρέπει να σταλεί σκληρό μήνυμα από τους πολίτες ότι δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία και έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν δυναμικά. Γι’ αυτό στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών, που πρωτοστατούν με τις κινητοποιήσεις τους, σε αυτή τη δυναμική αντίδραση της Κοινωνίας.

Η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τερτίπια εμπαίζει και τους αγρότες. Αντί της ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής που θα διασφάλιζε την εγχώρια τροφική αλυσίδα με φθηνότερα προϊόντα και θα τιθάσευε την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που φτωχοποιεί το λαό, πριμοδοτεί προκλητικά τα μεγάλα ιδιωτικά ληστρικά συμφέροντα στην ενέργεια, στα real estate, στην τροφική αλυσίδα συμβάλλοντας συνειδητά στην τροφοδότηση του πληθωρισμού και στην γενικευμένη εξαθλίωση του λαού.

Όλοι ενωμένοι θα νικήσουμε την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία.

Όλοι ενωμένοι θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Όλοι ενωμένοι θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις και τελικά, το εισόδημά μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Όχι στην φτώχεια και την εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ