Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.2 C
Athens

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Φεβρουαρίου – Πρώτος μήνας χορήγησης των αυξήσεων

Σε τρεις δόσεις, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου, προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει τις συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τις πρώτες πληρωμές που θα συμπεριλάβουν και τις αυξήσεις 7,75% που θα δοθούν αναδρομικά, από την 1.1.23, στις κύριες συντάξεις. Αν στο τέλος του έτους υπάρξει απόκλιση από την αρχική πρόβλεψη του πληθωρισμού, θα συνυπολογιστεί στις αυξήσεις του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω διατήρησης του μοντέλου της προσωπικής διαφοράς, δεν θα λάβουν τις ανωτέρω αυξήσεις πάνω από το 30% των συνταξιούχων δηλαδή περισσότεροι από 748.000 εν δυνάμει δικαιούχοι. Επίσης, περισσότεροι από 344.000 θα διαπιστώσουν ότι στην πράξη, οι αυξήσεις θα είναι μικρότερες από τις αναμενόμενες, πάλι για τον ίδιο λόγο.

Ειδικότερα, η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

– Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, από το ΝΑΤ, το ταμείο των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης και το Ενιαίο Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

– Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σειρά παίρνουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε μονό αριθμό (1, 3, 5, 7 και 9).

– Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους ασφαλισμένους των ίδιων ταμείων με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6 και 8).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ