Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.4 C
Athens

Εμπλοκή με τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ! Οι «γραφειοκράτες» εργαζόμενοι απαντούν στον Χατζηδάκη

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τους χαρακτήρισε «γραφειοκράτες». Ουσιαστικά τους καταλόγισε όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι καθυστερούν να εκδοθούν 444 συντάξεις χηρείας από το ΝΑΤ. Τώρα όμως, περνούν στην αντεπίθεση! Πρόκειται για τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, που αποφάσισαν να απαντήσουν με το ίδιο «νόμισμα» στον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Η διευθύντρια της β’ διεύθυνσης του ΕΦΚΑ στον Πειραιά (Μ.Γ.), με επίσημη ανάρτησή της στο facebook, απαντάει με τον ίδιο τρόπο, όπως έπραξε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Χατζηδάκης, ξεσηκώνοντας «θύελλα». Οι τοποθετήσεις της, ασφαλώς και εγείρουν τεράστια ερωτηματικά, αναφορικά με την πρωτοβουλία που πήρε ο υπουργός Εργασίας. Ας δούμε τα βασικά πεδία διαφωνίας της επικεφαλής των «γραφειοκρατών» εργαζομένων, με τον αρμόδιο υπουργό:

  • Κάνει λόγο για ψέματα που έχουν όρια, όπως και η υπομονή των εργαζομένων.
  • Παραθέτει μια σειρά από ερωτήματα. Το βασικότερο είναι ότι καλεί να απαντήσει το υπουργείο Εργασίας ποια ημερομηνία έστειλε τη διάταξη στην Γενική Διεύθυνση Συντάξεων για τις 444 συντάξεις χηρείας, ώστε να εκδοθεί η απαραίτητη ερμηνευτική εγκύκλιος; Με τον τρόπο αυτό υπαινίσσεται ότι δεν εστάλη καν η διάταξη!
  • Δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο έγγραφο και πότε, ο πρόεδρος του ΝΑΤ έστειλε στον ΕΦΚΑ τους ανωτέρω φακέλους. Εκεί, η… πρωταγωνίστρια της υπόθεσης διαψεύδει απολύτως τον υπουργό Εργασίας, επισημαίνοντας ότι «ψευδέστατα» έγινε αναφορά ότι «αρνήθηκε ο ΕΦΚΑ να παραλάβει» τους φακέλους…
  • Επίσης, τονίζεται ότι το ΝΑΤ δεν μπορεί να βρει αποδοχές και χρόνο ασφάλισης για τους αιτούντες σύνταξης και γι’ αυτό δεν έχουν αποσταλεί ακόμα τα όποια στοιχεία στον ΕΦΚΑ!
  • Γίνεται γνωστό ακόμη ότι το ΝΑΤ, δεν διαθέτει στοιχεία, όχι μόνο γι’ αυτές τις 444 «επίμαχες» υποθέσεις, αλλά για 10.000 συνταξιούχους! Μάλιστα αυτή η καταγγελία τονίζεται από την υπεύθυνη της εν λόγω διεύθυνσης του ΕΦΚΑ στον Πειραιά, ότι πρέπει να διερευνηθεί…

Η αρμόδια διευθύντρια αφού κάνει λόγο για «ντροπή», χαρακτηρίζει «ψεύδη» τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΝΑΤ προς το Υπουργείο. Ζητάει μάλιστα να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΝΑΤ αλλιώς «θα δοθεί συνέχεια για να κληθεί να αποδείξει τα λεγόμενά του…», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για προσφυγή στη Δικαιοσύνη!

Από το υπουργείο Εργασίας, πάντως, εκφράζεται η πεποίθηση η υπόθεση βαίνει προς επίλυση, με τις συντάξεις αυτές να προωθούνται προς έκδοση, παρακάμπτοντας το σκέλος της έκδοσης ή μη, εγκυκλίου. Άλλωστε, στελέχη του υπουργείου σχολίαζαν ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν πρέπει να υπάρξει καμία ερμηνευτική εγκύκλιος για να κάνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους! Από την άλλη βέβαια, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο…

Ξενογιαννακοπούλου: Υπόλογος ο υπουργός Εργασίας

Στο θέμα παρενέβη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει ότι ο κ. Χατζηδάκης «είναι υπόλογος προς τους συνταξιούχους και υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα στις επιθέσεις κατά του ΕΦΚΑ. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, υπενθύμισε ότι ο «Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του εξαπέλυσε συστηματική επίθεση και δυσφήμιση στον ΕΦΚΑ και στα στελέχη του. Τις τελευταίες τρεις μέρες με αλλεπάλληλες δηλώσεις του και με πρωτοφανές μένος και λεξιλόγιο επιτίθεται στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ σε σχέση με καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ.»

Γίνεται λόγος για προσπάθεια «συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης και του ιδίου για το φιάσκο των αναδρομικών και το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, και μετάθεση ευθυνών στα στελέχη του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ, κατά την προσφιλή τακτική της «ανεύθυνης» κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες της απέναντι στους συνταξιούχους και συνολικά τους πολίτες, με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ