Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.1 C
Athens

Οικονομική στήριξη σε επιστήμονες, ελέω κορονοϊού – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στις ράγες βάζει η κυβέρνηση την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε επιστήμονες. Το υπουργείο Εργασίας προωθεί τη διαδικασία έτσι ώστε πολύ σύντομα να δοθεί ένα ποσό οικονομικής στήριξης (πιθανότατα 400 ευρώ) σε δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές, γιατρούς και συμβολαιογράφους.

Ήδη χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τους προέδρους των ανωτέρω επιστημονικών ομάδων.

Όπως συμφωνήθηκε έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η κοινή πρόταση των επιστημονικών συλλόγων της χώρας. Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει τη βάση για την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τα κριτήρια, το εύρος των δικαιούχων και το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και νομοθετήθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Ν.4756/2020 «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων και άλλες κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι: Δημήτρης Βερβεσός (Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος), Γιώργος Στασινός (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Κωνσταντίνος Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Θανάσης Εξαδάκτυλος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Θανάσης Δεβλιώτης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Αθηνά Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), Γιώργος Ρούσκας (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Ελλάδας), Δημοσθένης Τσιριγώτης (Δικαστικοί Επιμελητές Ελλάδος), Σπύρος Μάμαλης (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ