Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

ΟΑΕΔ: 700 ευρώ μισθός και 5.000 θέσεις εργασίας σε 6 Περιφέρειες

Πρόγραμμα απασχόλησης προωθεί ο ΟΑΕΔ, με μηνιαίες αποδοχές, που στο ανώτατο επίπεδο φτάνουν έως και τα 700 ευρώ το μήνα (ή ακριβέστερα τα 699,75 ευρώ). Στόχος είναι να βρουν δουλειά έως 5.000 άνεργοι. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις ηλικίες άνω των 30 ετών, ενώ δίνεται έμφαση στο να προκύψουν θέσεις εργασίας για γυναίκες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα εστιαστεί σε έξι Περιφέρειες της χώρας που βρίσκονται υπό μετάβαση (ΜΕΤ). Αυτές είναι η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, στη μία το μεσημέρι. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων θα έχουν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα που είναι 12μηνης διάρκειας. Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στο πρόγραμμα με ποσά που αφορούν το μισθό του ανέργου που θα αποκτήσει θέση εργασίας, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές του. Προϋπόθεση, η θέση εργασίας που θα του προσφερθεί να είναι πλήρους απασχόλησης.

Τα ποσά επιχορήγησης έχουν ως εξής:

  • 466,5 € το μήνα ή 5.598 € το έτος για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών.
  • 559,8 € το μήνα ή 6.717,6 € το έτος για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.
  • 606,45 € το μήνα ή 7.277,4 € το έτος για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω.
  • 653,1 €  το μήνα ή 7.837,2 €  το έτος για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.
  • 699,75 € το μήνα ή  8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis. Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα για την κάλυψη της θέσης εργασίας. Στη συνέχεια η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει  χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκάτ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ