Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.5 C
Athens

ΟΑΕΔ – κορονοϊός: Νέα δίμηνη επέκταση στα επιδόματα ανεργίας

Επέκταση για άλλους δύο μήνες προετοιμάζει ο ΟΑΕΔ να δώσει στους δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας. Το μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες και θα αφορά όλους εκείνους των οποίων η παροχή ολοκληρώνεται εντός Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τη συνέχεια ενός μέτρου που έχει εφαρμοστεί όλους τους προηγούμενους μήνες και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανέργους να ξεπεράσουν το δύσκολο διάστημα της πανδημίας. Επίσης, είναι ένα μέτρο που λειτουργεί συνδυαστικά με τις επεκτάσεις των αναστολών συμβάσεων και του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, επίσης μέτρων περιορισμού των δυσάρεστων συνεπειών του lockdown.

Εκτιμάται ότι το θετικό αυτό μέτρο αφορά περίπου 30.000 ανέργους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο καταβάλλονται τα επιδόματα ανεργίας, από την επέκταση που δόθηκε για όσους είχε λήξει τον Δεκέμβριο του 2020, η συγκεκριμένη παροχή. Αντίστοιχα, καταβάλλεται ο δεύτερος μήνας επιδότησης για όσους έληξε η παροχή τον Νοέμβριο του 2020.

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης

Την ίδια στιγμή, ο ΟΑΕΔ, βάζει «στις ράγες» ένα καινούργιο πρόγραμμα απασχόλησης, με στόχο να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας έως 5.000 άνεργοι μέχρι 29 ετών. Η σχετική έγκριση δόθηκε στο ΔΣ του Οργανισμού της περασμένης Τρίτης και αφορά όσους συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Google Ελλάδος. Η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη και παρέχεται μισθός στους δικαιούχους, 588 ευρώ το μήνα καθαρά.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν άλλα επτά προγράμματα του ΟΑΕΔ που θεωρούνται «ανοιχτά» και στοχεύουν να προσφέρουν άλλες 38.600 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ