Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.2 C
Athens

Ήρθε για να μείνει η προκαταβολή σύνταξης: Μόνιμη η υποβολή αίτησης

Το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης, ήρθε για να μείνει. Μόνιμη θα είναι εφεξής η διαδικασία υποβολής αίτησης για την προκαταβολή σύνταξης. Μπορεί σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου, να ολοκληρώνεται η πρώτη «απόπειρα» υποβολής αιτήσεων, αλλά το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να επανέλθει.

Έτσι, η σχετική πλατφόρμα πρόκειται να ανοίξει εκ νέου τις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια να καταστεί σαφές προς τους ενδιαφερόμενους ότι εάν το επιθυμούν, έχουν και αυτή τη διέξοδο, μέχρι να απονεμηθεί η σύνταξή τους.

Μιλώντας χθες στον «ΑΘΗΝΑ 9,84» ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε πάντως ότι όσοι έως σήμερα υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, αποκτούν το δικαίωμα να λάβουν την προκαταβολή σύνταξης (360 ή 384 ευρώ) πριν από το Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, σε πρώτη φάση θα δοθούν και τα αναδρομικά που προκύπτουν της προκαταβολής σύνταξης, για όλους τους μήνες που υπολείπονται από τότε που υποβλήθηκε η σχετική αίτηση του δικαιούχου.

Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι σε περίπου 15 μέρες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την συμμετοχή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών στην διαδικασία επιτάχυνσης των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, το κράτος θα συμβάλλει στην δαπάνη συμμετοχής των ιδιωτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ