Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Με καθυστέρηση 9 μηνών επέκταση της Σύμβασης Εργασίας στις επιχειρήσεις καλλυντικών

Με καθυστέρηση εννέα μηνών, κυρώθηκε ως γενικώς υποχρεωτική για το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των συμβούλων ομορφιάς / αισθητικών, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις καλλυντικών.

Πρόκειται για Σύμβαση που είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2022 και έχει ετήσια ισχύ, άρα η επέκτασή της θα διαρκέσει για μόλις ένα τετράμηνο. Αφορά περίπου 1.500 άτομα και η επέκτασή της πραγματοποιήθηκε με απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας, Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου, αφού πρώτα έγινε σχετική θετική εισήγηση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ).

Η Σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τις εργαζόμενες και εργαζόμενους  που υπάγονται σε αυτή, υψηλότερους βασικούς μισθούς από τον κατώτατο θεσμοθετημένο μισθό, αναλόγως σε ποιο κλιμάκιο εντάσσεται ο καθένας. Προβλέπει και διάφορα επιδόματα μεταξύ αυτών γάμου (10%), παιδιών (1%, 2% και 5% ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών), βρεφονηπιακού σταθμού (200 ευρώ για κάθε παιδί) και πτυχίου (από 3% έως 11%). Ορίζεται τέλος συμβατικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας  38 αντί για 40 ωρών, με ημερήσια συνεχή απασχόληση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ