Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Κόντρα συνδικαλιστών για τους αρνητές των εμβολίων – Πρόταση για περικοπή μισθού!

Την ώρα που ο συνδικαλισμός περνάει «δύσκολες ώρες» εξαιτίας των διατάξεων που έχουν ενσωματωθεί στο «επίμαχο» εργασιακό νομοσχέδιο και περιορίζουν δραματικά τη λειτουργία του, υπάρχουν συνδικαλιστές που επιλέγουν να… μαλώνουν για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού! Συνδικαλιστικός φορέας ζήτησε από τον εργοδότη του, να τιμωρεί εφεξής τους εργαζόμενους που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά της νόσου. Μάλιστα, προτείνει να ασκηθεί το διευθυντικό δικαίωμα και να φτάσει η εργοδοσία μέχρι και τη μη καταβολή μισθού!

Η σχετική πρόταση πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank, «στο όνομα» της προστασίας των υπόλοιπων συναδέλφων και των οικογενειών τους. Πριν υπάρξει στέρηση μισθού, το Σωματείο προτείνει να δοθεί υποχρεωτική άδεια σε όσους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρνητών, για να το… ξανασκεφτούν.

Η απάντηση δόθηκε από τον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο εργαζομένων Alpha Bank – Εμπορικής (ΕΝΑΣ), που επισήμανε ότι η «εποχή των εκβιασμών έχει περάσει». Επισημάνθηκε ότι κανένα Σωματείο δεν μπορεί να κάνει το «χωροφύλακα», ούτε να παροτρύνει τον εργοδότη του σε τακτικές που θυμίζουν «μεταπολεμικές εποχές». Τονίστηκε δε ότι ο φόβος, η επιβολή, ο καταναγκασμός δεν έχουν θέση στον συνδικαλιστικό λόγο. «Ναι στο διάλογο, στην πειθώ, στην δημοκρατική αντιπαράθεση, ναι και στην διαφωνία», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ