Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Πρόβλημα με τις απονομές συντάξεων στην Κρήτη: Στο Ηράκλειο ο Γεωργιάδης – Πόσες είναι οι εκκρεμότητες

Περιθώριο έως το τέλος του έτους έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο παράρτημα του ΕΦΚΑ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ώστε να εξομαλυνθεί η πορεία απονομής των συντάξεων. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, ο κ. Γεωργιάδης στις δομές του Φορέα στο νησί, διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.

Ακριβέστερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις τρεις Τοπικές Διευθύνσεις του Ηρακλείου, έχουν συσσωρευτεί 2.658 αιτήσεις για απονομή κύριας σύνταξης. Οι περισσότερες από αυτές (1.097) έχουν υποβληθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς. Όμως, υπάρχουν και άλλες 947 αιτήσεις που εκκρεμούν από το 2022, καθώς και 362 από το 2021 και 143 από το 2020! Ανατρέχοντας σε προηγούμενα έτη, εντοπίστηκαν 64 αιτήσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκαν το 2019, ενώ 20 είναι οι εκκρεμότητες του 2018 και 15 εκείνες που ανατρέχουν στο μακρινό 2017. Υπάρχουν όμως και άλλες 10 συνολικά εκκρεμότητες που αφορούν την περίοδο 2010 – 2016!

Έτσι, επιβεβαιώθηκε ότι η Κρήτη παραμένει πολύ πιο αργή στην έκδοση των συντάξεων, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό έχει  ως αποτέλεσμα να υπάρχει  μεγαλύτερος αριθμός εκκρεμών συντάξεων αναλογικά με τον πληθυσμό και την έκταση του νησιού σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης, συναντήθηκε με διευθυντές και προϊσταμένους, αλλά και με τους Συλλόγους των εργαζομένων. «Πήραμε αποφάσεις και δεσμευτήκαμε για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα παρακολουθώ ο ίδιος αν θα τηρηθούν. Δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές ώστε θέματα που καμιά φορά χρονίζουν λόγω ασυνεννοησίας, να λυθούν επιτόπου σήμερα. Πιστεύω ότι το ταξίδι μου θα αποδειχθεί πολύ ωφέλιμο για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι χρήζουν σεβασμού και δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται»».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ