Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
21 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός: Ταλαιπωρία πολιτών – Δεν έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων

Ταλαιπωρία σε δεκάδες πολίτες, αλλά και στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, έχει προκαλέσει η προαναγγελία της έναρξης του φετινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Η… βιασύνη της διοίκησης του Οργανισμού, αλλά και του υπουργείου Εργασίας, να εξαγγείλουν το πρόγραμμα, χωρίς όμως να ενεργοποιηθεί ακόμα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, έχει προκαλέσει αναστάτωση!

Ξεχωριστή ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ, που υπογραμμίζει τη βιασύνη της Διοίκησης του Φορέα που για «επικοινωνιακούς λόγους βιάζεται να παρουσιάσει προγράμματα.»

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «απέχει πολύ από την πραγματικότητα το δελτίο τύπου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ με τίτλο: ξεκινούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ. Ενημερώνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού – καθώς και τον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ – ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το εν λόγω πρόγραμμα! Η κινητοποίηση των δικαιούχων, που εναγωνίως αναζητούν την ηλεκτρονική αίτηση και πληροφορίες στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, είναι επί ματαίω, ως αποτέλεσμα μιας επικοινωνιακής ανάγκης του Υπουργείου και του ΟΑΕΔ, να προστρέξουν να ενημερώσουν τους πολίτες για ένα πρόγραμμα που ακόμα “δεν τρέχει”, που ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.»

Η Ομοσπονδία ζητάει από τη Διοίκηση να εκδώσει δελτίο τύπου και να αποσαφηνίσει τα δεδομένα και να  σταματήσει η επικοινωνιακή διαχείριση των προγραμμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ