Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.4 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός και για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες – Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Σε ισχύ τίθεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και για συνταξιούχους λεύθερους επαγγελματίες, καθώς από το Σάββατο 15 Ιουλίου, στις 10 το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την σχετική αίτηση.

Το πρόγραμμα στοχεύει να καλύψει έως 25.000 επιταγές, με συνολική δαπάνη έως 3 εκατ. ευρώ και αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τρίτης, 18 Ιουλίου, τόσο εν δυνάμει δικαιούχοι, όσο και πάροχοι.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του eΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες. Όσοι εξ αυτών έχουν υποβάλει αίτηση και για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 στην οποία έχουν ήδη επισυνάψει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αρκεί να υποβάλουν μια απλή πρόσθετη αίτηση.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ