Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
22.3 C
Athens

Στον ΕΦΚΑ δουλεύουν με καύσωνα χωρίς κλιματισμό! Κατάληψη στον Πειραιά

Στην αντεπίθεση περνούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις βασικές ελλείψεις που αναγκάζονται να υφίστανται.Υπό κατάληψη τελεί από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, το κτίριο του ΕΦΚΑ στον Πειραιά. Πρόκειται για το κτίριο όπου βρίσκεται στην οδό Λεωχάρους 26 και αιτία αυτής της ξαφνικής πρωτοβουλίας των εργαζομένων, είναι ο καύσωνας και η συνεχιζόμενη παντελής έλλειψη κλιματισμού!

Ο ΠΣΕ ΟΑΕΕ καταγγέλλει την Διοίκηση του Οργανισμού «για την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αναλγησία της απέναντι στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους».

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές, «απαντώντας» στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το υπουργείο Εργασίας, απευθύνουν ειδική «πρόσκληση στον κ. Χατζηδάκη να επισκεφθεί τον χώρο, «προκειμένου να διαπιστώσει  “ιδίοις όμμασι” εκτός των άλλων τις “ιδανικότατες” εργασιακές συνθήκες που προσφέρει στους εργαζόμενους του ο ΕΦΚΑ του οποίου ο ίδιος αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο»…

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε «απροειδοποίητα» το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγ. Παρασκευή και διαπίστωσε ελλείψεις σε εργαζόμενους που απουσίαζαν. Επίσης, μόλις την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Χατζηδάκης έστειλε για πειθαρχικό έλεγχο 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών, κατηγορώντας τους εργαζόμενους του Φορέα και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ