Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Καββαθάς-ΓΣΕΒΕΕ: Λουκέτα σε εστίαση και εμπόριο, 600.000 εργαζόμενοι βλέπουν το φάσμα της ανεργίας!

Τα μαζικά λουκέτα που έρχονται σε εστίαση και εμπόριο, οδηγούν στην ανεργία 500.000 – 600.000 εργαζόμενους! Πρόκειται για τους δύο κλάδους, που λόγω των κυβερνητικών μέτρων αναστολής λειτουργίας ή εφαρμογής της μεθόδου click away, βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της απόλυτης καταστροφής.

 

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ   Γιώργος Καββαθάς στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, «το click away δεν είναι ένα σύστημα, το οποίο καλύπτει όλους τους επαγγελματίες , διότι μόνο το 17% των επαγγελματιών εμπόρων έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να παραγγείλει τηλεφωνικά ένα προϊόν όταν δεν έχει εικόνα του προϊόντος»

 

Τόνισε πως «βασικοί κλάδοι, όπως το ένδυμα και υπόδημα, που αυτή την εποχή κάνουν ένα μεγάλο κύκλο του τζίρου τους, είναι οι μεγάλοι χαμένοι καθώς δεν μπορεί κάποιος να πάρει παπούτσια ή ρούχα  χωρίς να τα δοκιμάσει».

 

Ο κ Καββαθάς εκτίμησε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων θα δει καταστροφική μείωση του κύκλου εργασιών του , κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα βιωσιμότητας εμπορικών επιχειρήσεων που έρχονται να προστεθούν στα προβλήματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων εστίασης. Δύο κλάδοι με πάνω από 500-600 χιλιάδες εργαζόμενους,  έχουν μπροστά τους το φάσμα του λουκέτου».

 

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης των εμπόρων που έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα. «Θέλουμε ένα πρόγραμμα άμεσης ρευστότητας. Στις 21 Δεκεμβρίου με ποινική ευθύνη πρέπει να καταβάλουμε το δώρο Χριστουγέννων, φόρο στο τέλος του μήνα, να πληρώσουμε το 60% του ενοικίου. Μία επιχείρηση είτε κλειστή είτε ανοιχτή έχει πάγιες δαπάνες που πρέπει να πληρωθούν. Από τη στιγμή που είμαι κλειστός δεν σημαίνει ότι έχω μηδενίσει τα έξοδα,  σημαίνει ότι έχω μηδενίσει τα έσοδα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ