Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.1 C
Athens

«Κίτρινη κάρτα» στον Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις από… βουλευτή της ΝΔ!

Έντονη κριτική για την αύξηση που παρατηρείται στις εκκρεμείς συντάξεις, ασκεί ο βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σημειώνει με νόημα ότι ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ «οι φωνές, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των πολιτών, παραμένουν στα ίδια σχεδόν τραγικά επίπεδα καθυστερήσεων, σαν να μην άλλαξε απολύτως τίποτα». Μικρή λεπτομέρεια: Ο κ. Κοντογεώργος είναι βουλευτής… της ΝΔ! Άρα ένας βουλευτής της κυβέρνησης επιτίθεται στον υπουργός Εργασίας της… κυβέρνησης για τα πεπραγμένα του, σε αυτό το πολύ κρίσιμο πεδίο, δηλαδή της απονομής των συντάξεων!

Ο κ. Κοντογεώργος, ως βουλευτής Ευρυτανίας, φαίνεται ότι δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αγρότες που μάταια περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν. Όπως ο ίδιος επισημαίνει στην ερώτησή του «οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγανακτισμένων πολιτών, αφού η πολιτεία, αντί να τους χορηγήσει τη σύνταξη στα 67 τους χρόνια, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους, δεν κατορθώνει να τη χορηγήσει ούτε μετά από 30 μήνες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια, τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμα και αυτές της επιβίωσης».

Ο βουλευτής της συμπολίτευσης, στηλιτεύει εμμέσως πλην σαφώς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας για το γεγονός ότι στην περιφέρεια όπου εκλέγεται, στον ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδας, «ασχολούνται μόνο δύο υπάλληλοι για την απόδοση των συντάξεων του πρώην ΟΓΑ και οι καθυστερήσεις έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, αφού αυτή τη στιγμή εξετάζονται αιτήματα του Μαρτίου του 2018». Ο κ. Κοντογεώργος δεν αφήνει εκτός κριτικής ούτε το «μοντέλο» χορήγησης της προσωρινής σύνταξης αφού τονίζει ότι «η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα άλλα ταμεία, με τη διαφορά ότι τους καταβάλετε προσωρινή σύνταξη, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους»…

Η σκληρή και αντιπολιτευτική τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ ολοκληρώνεται όταν απευθύνει τα ερωτήματά του προς τον κ. Βρούτση. Εκεί λοιπόν, ο κ, Κοντογεώργος ρωτάει τον υπουργό εάν προτίθεται να αναλάβει τις ευθύνες του! Επίσης, του ζητάει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη συνήθη δικαιολογία των προκατόχων του, ότι δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό του ΕΦΚΑ και να αποδώσει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους πολίτες.

Σκληρή αντιπολίτευση λοιπόν από βουλευτή της ΝΔ για ένα θέμα που ταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντηση θα δώσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ