Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Λάθος επανυπολογισμός στις συντάξεις: Χάνουν αναδρομικά χιλιάδες δικαιούχοι (video)

Το ζήτημα του επανυπολογισμού, με τα λάθη που έχουν γίνει στην α’ φάση του, ανέδειξε η Ώρα των Συνταξιούχων. Όπως τονίστηκε είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις των λαθών, που υπολογίζεται πως πάνω από 600.000 συνταξιούχοι είναι «χαμένοι» της διαδικασίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται από την έναρξη της διαδικασίας, δηλαδή το 2019. Η επιλογή λάθος ασφάλιστρου έχει οδηγήσει σε λάθος αποτέλεσμα. Έτσι, τώρα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η β’ διαδικασία ώστε να δοθούν οι αυξήσεις που δικαιούνται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, μαζί με τα αναδρομικά διετίας, που τους οφείλονται. Το θέμα αναδείχτηκε με εξώδικο που απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προς τον ΕΦΚΑ, στο οποίο ενσωματώθηκαν και παραδείγματα με τα τρανταχτά λάθη που έχουν γίνει!

Η εκπομπή ασχολήθηκε και με σημαντικό θέμα του εφάπαξ. Με ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε η ΓΓ του ΕΝΔΙΣΥ, Πόπη Μουρίκη, έγινε γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης παράνομων περικοπών για όλους εκείνους που πήραν εφάπαξ από το 2019 και μετά. Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι τα ποσά που μπορεί να επιδικαστούν κυμαίνονται από 4.000 έως 7.500 ευρώ, ανά περίπτωση.

Η Ώρα των Συνταξιούχων ανέδειξε επίσης και τα ξεχωριστά ζητήματα των συντάξεων χηρείας, ζητώντας παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, αλλά και της Εφορίας, όπου σε δύο περιπτώσεις δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είναι θιγμένοι και χάνουν πολύ σημαντικά ποσά.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ