Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: «Εισβολή» στρατιωτών στον e-ΕΦΚΑ για απονομή συντάξεων και εργασιακές ανατροπές με… ευέλικτο 8άωρο

Με την απίστευτη είδηση της «εισβολής» των στρατιωτών για να επιταχυνθεί απονομή των συντάξεων, ασχολήθηκε στο πρώτο σκέλος της η εκπομπή «Η Ώρα των Συνταξιούχων».

Τονίστηκε ότι πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια, επικοινωνιακού τύπου, ώστε να διορθωθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Επισημάνθηκε δε ότι μόνο με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα είναι απόλυτα εξειδικευμένο θα υπάρξει βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπομπή επανέλαβε την ανάγκη να προσληφθούν οι 683 συμβασιούχοι, που κάλυπταν έως και τον περασμένο Ιανουάριο, θέσεις «κλειδιά» στην απονομή συντάξεων, έτσι ώστε να δοθεί λύση σε ένα πολύχρονο πρόβλημα.

Η εκπομπή αναλώθηκε και στο ζήτημα των αλλαγών στα εργασιακά, καθώς τονίστηκε ότι τυχόν ανατροπές στο 8άωρο ή στις υπερωρίες, θα κάνουν ακόμα πιο ζοφερό το περιβάλλον στην αγορά εργασίας στη χώρα. Γι’ αυτό ζητήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, να μην προχωρήσει σε αυτές τις πρωτοβουλίες, που θα προκαλέσουν μεγάλη αναταραχή σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Η «Ώρα των Συνταξιούχων» ασχολήθηκε και με το ζήτημα των αγωγών για τα αναδρομικά, μιας και υπήρξε προ ημερών σχετική απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράλληλα έγινε αναφορά στο πρόβλημα των συνταξιούχων του δημοσίου, που λόγω αλλαγής νόμου, λαμβάνουν άδικα πολύ μικρότερο ποσοστό σύνταξης χηρείας.

Επίσης, τονίστηκε ότι ακόμα και στην τελευταία καταβολή αναδρομικών για δικαιούχους-κληρονόμους, καταγράφηκαν λάθη και παραλείψεις για περισσότερες από 13.500 περιπτώσεις.

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει άλλες δύο τέτοιες πληρωμές στις 26 Απριλίου και στις 17 Μαΐου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχετικές διασταυρώσεις στοιχείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ