Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.8 C
Athens

Η Κομισοόν διαψεύδει τα «Βρούτσης statistics» – Προβλέπει ανεργία 19,6% το 2020

Το δυσοίωνο σενάριο, κατά το οποίο η ανεργία στην Ελλάδα εκτινάσσεται το 2020 στο 19,6%, φαίνεται  ότι παίρνει «σάρκα και οστά»! Αυτή είναι η εκτίμηση της Κομισιόν, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον αρμόδιο Επίτροπο για την Απασχόληση, Νίκολας Σμιτ, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη. Η ερώτηση αφορούσε την πορεία της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα για το 2020.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, ο κ. Σμιτ απάντησε ότι «το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα αυξηθεί στο 19,6% το 2020». Οι προβλέψεις της Κομισιόν έρχονται να καταρρίψουν τα “Βρούτσης statistics” και τις έωλες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα το 2020. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2020, ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ποσοστό ανεργίας 14,4% και μίλησε για «τριπλό αισιόδοξο μήνυμα» στην αγορά εργασίας!

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας που προέκυψαν από την κρίση της νόσου COVID-19, ο Επίτροπος Σμιτ τονίζει πως μετά τον Απρίλιο του 2020 «δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία, γεγονός που περιορίζει την αξιολόγηση των εξελίξεων στην αγορά εργασίας».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Σμιτ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θυμίζει «την αρνητική εμπειρία των ‘’Greek statistics’’ της περιόδου 2008-2009, που άνοιξαν τον δρόμο για την Ελλάδα προς την χρεοκοπία και τα μνημόνια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ