Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

ΕΦΚΑ: «Σανίδα σωτηρίας» η πρόσληψη 100 συμβασιούχων για να βγουν οι συντάξεις

Στην ύστατη λύση της πρόσληψης συμβασιούχων για να καταφέρει να μειώσει τις πάνω από 350.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης (κύριες,  επικουρικές, εφαάπαξ, μερίσματα), κατέφυγε το υπουργείο Εργασίας. Έτσι, ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την άμεση έναρξη της διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων,  ώστε να προσληφθούν 100 συμβασιούχοι, για 14 μήνες, που θα ενταχθούν απευθείας στα τμήματα απονομών συντάξεων! Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκκινεί από το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου.

Τα όποια δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυνάψουν με την αίτησή τους οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να τα αποστείλουν επίσης από αύριο 20 Νοεμβρίου και έως την 1η Δεκεμβρίου. Παράλληλα στο ίδιο χρονικό περιθώριο θα πρέπει όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως συμβασιούχοι, να αποστείλουν και την αίτησή τους υπογεγραμμένη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ανακοίνωση υπ’ αριθμ.: ΣΜΕ1/2021 για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου η οποία βρίσκεται αναρτημένη και στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr), στην ενότητα: «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ».

Επισημαίνεται ότι η αίτηση πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά επιλέγοντας τον σύνδεσμο Υποβολή αίτησης και στη συνέχεια να εκτυπωθεί, να υπογραφεί με φυσική υπογραφή και να σταλεί ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία μας στην ακόλουθη διεύθυνση:

Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),

Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού,

Ακαδημίας 22 (4ος όροφος),

Τ.Κ.: 106 71, Αθήνα,

όπου στο φάκελο θα αναγράφεται ως θέμα:

«Υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών στο πλαίσιο της ανακοίνωσης υπ’ αριθμ.: ΣΜΕ1/2021 για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου».

Δικηγόροι και λογιστές

Την ίδια στιγμή, ο Φορέας έθεσε σε λειτουργία πλατφόρμα στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), όπου θα πραγματοποιείται η εξέταση της αίτησης απονομής συντάξεων μέσω πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών. Εκεί, οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα της επιλογής τον όποιο πιστοποιημένο δικηγόρο ή λογιστή, από τους 179 που έχουν ενταχθεί έως τώρα στο σύστημα. Η επιλογή θα πρέπει να γίνει αφού πρώτα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης.

Η πρόσβαση των χρηστών γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet, είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση «https://apps.efka.gov.gr/bAccess/» είτε μέσω σχετικού ηλεκτρονικού συνδέσμου προσβάσιμου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Επισημαίνεται όμως, ότι οι δικηγόροι και οι λογιστές μπορούν να συμμετέχουν και να απονείμουν, τελικά, μόνο τις νέες αιτήσεις που θα υποβάλλονται. Οι αιτήσεις όμως θα πρέπει υποχρεωτικά, σε αυτή τη φάση, να αφορούν τις εξής περιπτώσεις:

  • Συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ.
  • Πλασματικά έτη ασφάλισης

Αντίθετα, οι ιδιώτες επαγγελματίες δεν αναλαμβάνουν:

  • Παλαιές αιτήσεις από τον στοκ των 122.000.
  • Συνταξιοδότηση με διαδοχική ασφάλιση
  • Συνταξιοδότηση με παράλληλη ασφάλιση
  • Αιτήσεις για δεύτερη σύνταξη.

Διαγραφή χρόνου ασφάλισης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ