Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

ΕΦΚΑ: Ημερίδες με Γερμανικό φορέα για εύκολη συνταξιοδότηση

Ενημερωτικές ημερίδες πραγματοποιεί ο ΕΦΚΑ, 7-9 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τον Γερμανικό φορέα  Deutsche Rentenversicherung Baden – Wurttemberg, με σκοπό την ταχύτερη επεξεργασία των συνταξιοδοτικών υποθέσεων. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί η πληροφόρηση των ασφαλισμένων για το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους καθώς και για την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.

Η ενημέρωση θα αφορά στην ατομική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους του γερμανικού φορέα συντάξεων Deutsche Rentenversicherung και του e-ΕΦΚΑ.

Οι ενημερωτικές ημερίδες πραγματοποιούνται στην Κοζάνη, από 07 έως 09 Νοεμβρίου, (ώρες 09:00 – 16:00), στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Αίθουσα συνεδριάσεων τ. Νομαρχιακού Συμβουλίου, Δημοκρατίας 27.

Η ως άνω διαδικασία έχει καθιερωθεί κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών φορέων συντάξεων στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης του πολίτη-ασφαλισμένου και μέσο άσκησης της δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ