Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
19 C
Athens

Επίδομα στήριξης της ανάδοχης οικογένειας και νέα όρια ηλικίας

Με επίδομα που θα στηρίζει έμπρακτα τις ανάδοχες οικογένειες και θα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση, επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας, να προσφέρει ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον γι’ αυτό τον πολύ ευαίσθητο θεσμό.

Πρόκειται για επίδομα που θα χορηγείται σε αυτές τις οικογένειες και το οποίο θα κυμαίνεται από 325 έως 1.200 ευρώ! Η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσίασε χθες το νέο θεσμό της αναδοχής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Βασικός στόχος παραμένει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα και να αποκτήσουν μια οικογένεια και ένα καλύτερο μέλλον».

 

Η χορήγηση του επιδόματος αφορά όχι μόνο στους νέους, αλλά και στους 494 σημερινούς αναδόχους γονείς. Από σήμερα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, με προγραμματισμό η πρώτη πληρωμή να πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου. Οι άλλες παρεμβάσεις είναι οι εξής:

 

  • Ηλικιακό όριο: Έως τώρα ο ανάδοχος γονέας θα έπρεπε να είναι 30-60 ετών και να μην έχει διαφορά άνω των 50 ετών με το παιδί που αναλαμβάνει. Στο εξής το όριο διευρύνεται και θα είναι 25-75 ετών.
  • Εθνική Καμπάνια Ενημέρωσης: Θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά σε συνεργασία με την UNICEF (πρόγραμμα Child Guarantee).
  • Ψηφιακή πλατφόρμα: Δημιουργείται το paidi.gov.gr, μια πλατφόρμα από την οποία θα ενημερώνονται οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος γονέας μπορεί να γίνει κάθε πολίτης ως μονογονέας, κάθε έγγαμο ζευγάρι και κάθε ζευγάρι που έχει σύμφωνο συμβίωσης.

Πρεσβευτές του νέου θεσμού της αναδοχής θα είναι σε πρώτη φάση τρεις καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ