Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
19.8 C
Athens

ΕΝΔΙΣΥ: Σωρεία λαθών από τις fast track απονομές συντάξεων

Κραυγαλέα λάθη στις περισσότερες απονομές fast track συντάξεων, εντοπίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και καλεί την διοίκηση του ΕΦΚΑ να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, ο ισχυρισμός της Διοίκησης του Φορέα ότι οι ενστάσεις αφορούν στο 12,9% του συνόλου, αποκαλύπτει μόνο μέρος του προβλήματος και όχι το σύνολο των περιπτώσεων.

Προσθέτουν δε ότι ο ίδιος ο ΕΦΚΑ λειτουργούσε αποτρεπτικά ως προς την υποβολή ενστάσεων με την υπενθύμιση ότι  ο νόμος ορίζει επανέλεγχο των απονομών που θα πραγματοποιηθούν με τη fast track διαδικασία,  σε έως πέντε έτη.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, αποκαλύπτει ότι σε κάθε fast track απονομή, υπάρχει διαθέσιμη και τροποποιητική αίτηση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ διαπιστώνουν σωρεία λαθών και το ποσοστό των προβλημάτων στην απονομή συντάξεων αγγίζει το 70 με 80% σε κάποια υποκαταστήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λάθη δεν αφορούν μόνο τις κύριες, αλλά επεκτείνονται και στις επικουρικές συντάξεις. Μάλιστα, ειδικά για τις επικουρικές υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής ποσών από τους δικαιούχους, μέσω της Εφορίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ