Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

«Εισβολή» κορωνοϊού στον e-ΕΦΚΑ – Κρούσματα σε κεντρικό υποκατάστημα της Αθήνας

«Χτύπημα» δέχτηκε ο e-ΕΦΚΑ από τον κορονοϊό. Στο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αχαρνών 27-29 τα πρώτα κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους, σε υπαλλήλους του Φορέα, ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Η σχετική καταγγελία έγινε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς μόλις χθες Τρίτη 20 Ιουλίου, υπήρξε αναφορά και για άλλα κρούσματα στο εν λόγω κτίριο!

Ασφαλώς και επικρατεί αναβρασμός και έκδηλη ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων. Στο συγκεκριμένο κτίριο, λόγω συγχώνευσης των τμημάτων του Φορέα, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός υπαλλήλων. Η ΠΟΠΟΚΠ σημειώνει ότι οι χώροι είναι μικροί και ακατάλληλοι, έχουν ελλιπή αερισμό, χωρίς μέτρα προστασίας plexiglass, ενώ είναι καθημερινή η προσέλευση των πολιτών στην υπηρεσία προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Προσθέτει δε ότι στην πρώτη αναφορά των κρουσμάτων την περασμένη Παρασκευή, «η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων . Προχώρησε σε μερική απολύμανση του κτηρίου της Αχαρνών, χωρίς να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών, με 14ήμερη καραντίνα όπου προβλέπεται».

Η Ομοσπονδία ζητάει να απομακρυνθούν άμεσα οι εργαζόμενοι από την υπηρεσία του για να γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών. Αν χρειαστεί να γίνει και κλείσιμο της υπηρεσίας για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο. Άλλωστε είναι πρώτη προτεραιότητα η μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Ζητείται επίσης να διενεργηθούν τεστ για κορωνοϊό στους εργαζόμενους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, να τηρούνται στο εξής οι απαιτούμενες αποστάσεις να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Ακόμα ζητείται να προσληφθούν άμεσα γιατροί εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ