Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.4 C
Athens

ΔΥΠΑ – HUAWEI: Πρόγραμμα κατάρτισης για 500 άνεργες – Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης που προωθεί η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), σε συνεργασία με την HUAWEI. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα που θα έχει συνολική διάρκεια 100 ώρες και αφορά 500 άνεργες γυναίκες, ηλικίας 25 – 45 ετών, θα μπορούν να υποβάλλονται έως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής 10 το μηνός.

Η παροχή κατάρτισης αφορά στις εξής θεματικές ενότητες:

α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

β) Huawei Certified ICT Associate (HCIA) – Datacom.

Στόχος είναι με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι ωφελούμενες να έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα των δικτύων και να έχουν κατανοήσει τις βασικές αρχές δρομολόγησης, μεταγωγής, ασύρματης δικτύωσης, ασφάλειας δικτύου, τις βασικές έννοιες του IPv4, IPv6 και τα βασικά στοιχεία SDN και των αυτοματισμών.

Οι ωφελούμενες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΔΥΠΑ, αλλά να είναι και απόφοιτες δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε

α) σχολές ειδικοτήτων πληροφορικής και

β) σχολές θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης πλατφόρμας εκπαίδευσης (online live), ενώ με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες →  Βασικές δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για άνεργες γυναίκες.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό email στις ωφελούμενες σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ